Наркобосът Стойчо Калоянов, по прякор Лудия, е освободен от Бургаския затвор на 27 септември т. г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от "Флагман". През 2008 г. Калоянов получи 12-годишна присъда като лидер на организирана престъпна група за продажба на наркотици.
Жестокият бос обаче е освободен преди два месеца, тъй като вече бил прекарал 2 години в ареста по друго обвинение, които се приспадат от наказанието. Освен това самопровъзгласилият се за наследник на Митьо Очите се показал като примерен затворник и успял да съкрати присъдата си с още 1 година след усилена работа зад решетките, уточниха от държавното обвинение.

Припомняме, че хората на Стойчо Лудия се активират в края на 2007 г. след ареста на несебърския наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите. Известен с бруталните си методи, Лудия бързо овладял наркопазара по Южното Черноморие. Негов патент били наказателните акции срещу конкуренти и рязане на кожа и пръсти със самурайски меч.

Случайно или не само 2 месеца след освобождаването на Лудия, неговият лейтенант Желязко Шиников е сгащен с хероин за 2 млн. лв. в Странджа. Шиников и аверът му Йордан Йорданов използвали трасе за трафик на бежанци, но са арестувани от гранични полицаи.