Българи се стичат на групи, за да се молят на огромните камъни в Бегликташ да ударят джакпота. Древното светилище край Приморско привлича ентусиасти от цялата страна заради своята космическа енергия, разказаха пред „Зодиак“ свидетели на ритуалите.

Освен че мястото е изключително красиво и е атракция за местни и туристи, то е станало средище на обсебени от идеята да спечелят джакпот, пише "Труд". Осланяли се на мощната необяснима сила, която пази мистичните мегалити. Според езотериците Бегликташ сбъдва всякакви желания точно заради нея.

Те твърдят, че светилището е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно било само човек да отиде там и с цялата си енергия да си пожелае нещо, което силно желае. Задължително условие е помислите му да са чисти и да не желаят да навредят на някого, обясняват запознати с енергийните потоци на мястото.

„Едни търкат фишовете в скалните образувания, други лягат върху тях с разпечатките, а има и такива, които целуват камъните с цел да спечелят милиони от тотото”, разказва за „Зодиак“ местен фотограф, който признава, че се е нагледал на всичко в района на Бегликташ.

По думите му има и такива, които правят секс, за да заченат бебето с помощта на извънземна енергия.

Фотографът добавя, че хората, които идват, хвърлят пари върху един от камъните, който се смята за най-мощен, а именно жертвеникът.

Върху монолитната скала са издълбани ями, за които се предполага, че са използвани за култови ритуали. В тях били изливани четири свещени течности – вода, вино, мляко и растително олио.

Други твърдят, че там се извършвали и жертвоприношения, а по каналите потичала кръв.

На това място посетителите поставят даровете си, за да омилостивят висшата сила. Най-често това са монети.

„Явно така смятат, че ще подкупят камъните, за да получат джакпота“, разказва очевидецът на ритуалите, запечатани с личния му обектив.

Преди Освобождението на България от османска власт българските пастири от околните странджански села плащали данъците си във вид на добитък. Животните били отвеждани в местността на Бегликташ, където на големите камъни властите „събирали данъка“, гласи легендата.

Векове по-рано траките избрали мястото за свой храм, защото били посветени в тайната за космическата му сила.