Бременна в 8-ми месец родилка и съпругът й от шуменското село Кладенец се приютиха в Кризисния център в Шумен. Там вече е пълно с бедстващи в адския студ.

Семейството обяснило, че снегът съвсем е срутил паянтовият им дом в селото. Служители на община Шумен им оказали съдействие, пише "Труд".

Според хора от с.Кладенец Седика/22г./ и Динчер/37г./ от няколко дни искали да стигнат до Шумен до банкомат, за да изтеглят пенсията на мъжа. Той получавал 120 лв. като болен с ТЕЛК-решение. Казвали им да не ходят никъде, но те предприели пътуването, въпреки бедствието. За жената ще бъде най-добре да остане в града, защото трябва да роди до края на месеца. Фамилията има други две деца настанени в приемни семейства. Къщата, която обитават в с.Кладенец, наистина е в окаяно състояние.

Освен родилката спасители от Шумен евакуирали и 17 души от закъсала влакова композиция на жп. гара Хитрино към 20,40 часа в петък. Всички са транспортирани до Шумен и дори била подготвена вила „Пазачница“, за да нощуват, но те хванали друг влак от жп.гарата в града. Още четирима души са спасявани от закъсали автомобили, въпреки че движението на коли е спряно.

В нощта срещу събота пожарникари закарали лекар до болен мъж в село Тъкач, за да окаже помощ. В събота беше изпратена линейка с високопроходима техника и до село Висока поляна за мъж в критично състояние.