Акцията, която беше осъществена от Икономическа полиция срещу мен, е с много слаби режисьори. Вкараха община Стрелча във филм, в който и актьорите са много слаби. Атаките срещу мен не са секвали от три години, откакто съм кмет. Няма да позволя на двама-трима човека, облечени в шушлякови анцузи, да се опитват да манипулират мен и да тикат града надолу. Това коментира на пресконференция кметът на Стрелча Стойно Чачов по повод акцията, която на 12 март беше осъществена от Икономическа полиция в общината.
 
„В продължение на 9 часа 20 въоръжени полицаи бяха окупирали сградата и не даваха на служителите и на мен да излизаме, не допускаха граждани да бъда обслужени. 17-те молби за напускане на служители, които търсеха, не бяха намерени. През 2016 година, когато станах кмет, след няколко месеца работа забелязах, че има напрежение в администрацията и мудност. Тогава събрах всички служители и им казах: „Ако не ви се работи и смятате, че не можете да се справите, подайте молби за напускане. Аз ще намеря амбициозни хора. Искам общината да се развива. Тогава няколко човека подадоха молби за напускане, но впоследствие на другия и по другия ден не потвърдиха, че искат да бъдат освободени от работа. И така останаха на работното си място. Това е цялата истина“, каза още кметът.
 
На пресконференцията присъства и лидерът на АБВ Румен Петков, от чиято квота беше издигнат Чачов. „Питам министър Маринов как 20 въоръжени полицаи търсят 17 листа 9 часа. Колко струва тази акция и защо се провежда? Искам оставката на шефа на полицията в Пазарджик Йордан Рочагев“, попита Петков.
 
„Искам да подчертая, че ще издигнем кандидатурата на г-н кмета за втори мандат, защото той е един успешен кмет. Обеща и дава и дава по 1000 лв. на всяко новородено в Стрелча. Над 120 деца в детската градина и яслите учат безплатно, както също обеща. Намери инвеститори“, каза още Румен Петков.
 
Пред общината след пресконференцията се бяха събрали местни хора, които декларираха пред БЛИЦ подкрепата си за кмета и определиха акцията на полицията като клевета.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ