Над 9 километра вече е опашката от тежкотоварни автомобили в посока ГКПП Кулата към 16 часа днес. Колоната от ТИР-ове започва още преди Марикостиново и шофьорите едва помръдват.


БЛИЦ припомня, че по-рано днес отново трафикът беше ужасяващ, а тежкотоварните автомобили се нижеха в рамките на 7 километра. 

От Главна дирекция "Гранична полиция" съобщават, че трафикът на КГПП Кулата е силно натоварен на трасе изход за леки и товарни автомобили. На ГКПП Златоград пък преминаването е преустановено, което допълнително натоварва движението.

Причина за бавното обработване на камионите е повреда в един от кантарите, през които преминават тежкотоварните автомобили. Припомняме, че проблемът не е от днес и тираджии вече неколкократно са протестирали с искане за повече кантари, които да поемат празните камиони и микробуси.

По този начин сериозно би се облекчил трафика и преминаването ще става по-бързо, смятат шофьорите. Последният такъв протест се случи спонтанно в началото на март тази година, но до решение на проблема не се стигна.

На границата влизащите в Гърция попълват и декларации, тъй като тамошните власти въведоха задължителна 7-дневна карантина заради коронавируса, което допълнително бави процеса.