Служители на общинска полиция са били мобилизирани в помощ на колегите си от Второ РПУ при издирването на 32-годишния Здравко, съобщи Varna24.bg от зам.-кмета по сигурността в Община Варна Тодор Иванов. Той сподели, че униформените са претърсили храст по храст парка, проверени са и скривалищата под Пантеона, но от младия мъж няма следа. 

Майката на Здравко допълни, че вече в издирването са включени и полцийски кучета, но тя не знае къде именно търсят синът й. 

Жената настоява час по-скоро да бъдат гледани и видеозаписите от охранителните камери в района на Пантеона, за което все още се чакало разрешение от столицата.

Припомняме, че Здравко изчезна в парка на 10 септември при разходка с баща си. Той страда от шизофрения, пие медикаменти и не е в състояние да се грижи сам за себе си. Родителите на младия мъж не губят надежда, че той ще бъде открит. 

В случай, че някой забележи Здравко, който е висок 187 см. и е облечен с риза на квадрати и кафяви дънки, може да се обади на тел. 112 или да се свърже с близките на следните телефони: 0897620544, 0898950987 и 052331713.