Извънредните мерки по осигуряване дезинфекцията на плажа в курорта Слънчев бряг продължават и в разгара на сезона. Плажните екстри се почистват с дезинфектант ежедневно.

През щателна обработка с препарат преминават шезлонгите, чадърите и помощните масички на пясъка.

На трите ивици в курорта – северна, централна и южна са осигурени и специални диспенсъри с дезинфектанти, а служители и табели на пясъка напомнят на туристите, че дезинфектантът трябва да се използва.  
 
Първата за деня дезинфекция на услугите се извършва рано всяка сутрин, докато на ивицата още няма плажуващи. Тази практика е въведена още от началото на сезона и е абсолютно задължителна. Причината е, че дори и през нощта шезлонгите се използват за отдих от туристите, решили да направят нощна романтична разходка.  
 
И този сезон плажът е осветен с мощни лампи вечер, които създават илюзия за "бели нощи", които привличат много летовници по брега и в тъмната част на денонощието. 

93 лампи, монтирани върху трийсет и един стълба  осигуряват тристранно осветяване пясъка, част от морето и крайбрежната алея. Ивицата е първата по нашето крайбрежие, която по цялото протежение е с изградено вечерно осветление.
 
"Целта ни е да осигурим до края на сезона безопасност, комфорт, естетична нощна атмосфера и максимална сигурност на туристите. За нас това е основен приоритет. Ивицата вече е пълна с туристи и без да имат притеснения могат да се разхождат по нея и през нощта", коментира управителят на плажа Кирил Спасов.