Куче от породата Канадски вълк е нахапало жестоко 8-годишно дете в Плевен. То се е прибирало от дома на баба си и дядо си, когато кучето на съседите се нахвърля срещу него. Събаря го на земята и започва да го хапе, съобщава bTV.

„Спънах се и то започна да ме хапе, разказа детето. като малки сме си играли. Но като порасна не ме позна и започна да ме хапе. Дядо опита да ме спаси, но сърцето му не му даде да продължи“, разказа детето.

Дядото Рачо Стефанов разказа, че към 13:00 часа си работел по колата, когато чул детето да вика: "Дядо, помощ. Махай се куче". Всичко стана много бързо. Не можах да му помогна. Кучето избяга. Дето беше в ужасно състояние - нахапани ръце, корем“, сподели мъжът.

Бабата разказа, че кучето стои пуснато в двора. „То лае по всеки преминаващ. Имало е нахапани и друг път, но от друго куче на съседите. Нямам нищо против кучето, но да си ги връзват. Казвала съм им, че ме е страх от кучето, но не взеха мерки“, каза жената.

„Стопанката беше много притеснена. Беше в Бърза помощ с детето ни. Носеше документите на кучето, оказа се, че има изтекли ваксини. Въпреки това не може това животно да се разхожда без намордник“, призна бащата на нахапаното момче.
Детето се възстановява, но родителите настояват стопанката на кучето да понесе отговорност.

Жената е коментирала, че твърдо застава зад кучето си и каквото има да каже, ще го каже в съда.