Сто кебапчета и безалкохолни напитки към тях задигнали три сити хлапета от павилион в Търговище. Кражбата е извършена от момчета на 13 и 11 години от близки села. Децата, които учели в града, се шлеяли безцелно в четвъртък. Към 15 часа стигнали до битака и видели павилион, чиито собственик бил отишъл за стока. Счупили стъкло на прозорец и се промъкнали, взели торбички и почнали да ги пълнят, пише "Труд".

Събрали 100 кебапчета, 60 кенчета с кола и енергийни напитки и още 18 бутилки безалкохолно. Изкушили се да се направят на големи и си взели и по една бира.

Докато изнасяли торбите, били видяни от мъж, който почнал да вика по тях. Децата зарязали откраднатото в храсти и докато се чудат какво да правят дошли полицаи. Малките хукнали да бягат към автогарата, надявайки се да хванат автобус към село и да се покрият. Никое от децата не е посегнало от глад, били добре гледани и облечени. В нощта срещу четвъртък други две момчета, на 16 и 17 години, бегълци от възпитателното училище в Завет, отмъкнали от магазин в село Острово хранителни продукти за около 200 лева, 30 лв., два мобилни телефона, запалки и камера.