Много внимавайте, ако имате среща и работа с опасен измамник, завлякъл с хиляди левове търсещи препитания е Слънчев бряг. Опарените отправят молба, ако го разпознаете и знаете къде е да сигнализирате в най-близкото управление на МВР. Казва се Ангел Стилиянов Стоянов, на 24 години, от град Павликени. Същият е в неизвестност от няколко часа, изключил е и двата си мобилни телефона. 

По данни от МВР би трябвало да се намира в Германия. Този млад човек е измамил десетки почтени хора, търсещи работа в курортния комплекс Слънчев бряг за сезона. Успял е да завлече поне 100 хил. лв. чрез обяви за отдаване под наем на квартири в Слънчев бряг. В РУП-Несебър само за три дни са входирани 12 жалби от пострадали непредубедени хора, броили и последните си левчета, за да предплатят наем за квартира през сезона, надявайки се да спечелят с честен труд.

Ето за какво се ожали бургазлийката Мирослава Кьосева.

„Аз и приятелят ми работим трета година в Слънчев бряг. Сключихме договор с клуб, където този сезон ще бъда барман. Двамата предплатихме 2200 лв. за наем на апартамент в к-с „Сънсет 1“. Обявата за квартирата видяхме през март. Това бяха всичките ни спестени пари, които броихме на наемодателя Ангел Стоянов. Той ни посрещна в апартамента – около 80 кв./м, с две малки стаи и преходно помещение, съвсем прилична обстановка за едно лято. Липсваше телевизор и климатик, нямаше и ток, но Ангел обеща до средата на април всичко това да бъде изрядно. Дадохме му парите с условието, че на 29 април ще се нанесем, за да останем до 1-ви октомври. Оказа се, че ден по-рано той не вдига телефона си. Открих го във фейсбук и му писах, но той отговори, че бил в чужбина и ще се видим след два дни. След два дни обаче съобщенията му чрез фейсбук до нас станаха твърде объркани – пишеше, че апартаментът бил на някакво момче, което арестували в РУП-а, а ключовете били в него и пр. глупости. Разполагам с копие на личната му карта и с изрядно подписан от него договор. Отидохме в РУП-Несебър с приятеля ми и подадохме жалба. Установиха, че личната карта на Ангел Стоянов е редовна и може да бъде издирен по нея. В МВР установихме още, че са подадени още 12 жалби като нашата за измами от този човек – вземал е различни суми за отдаване под наем на квартири в Слънчев бряг. Започнахме собствено разследване от вчера, защото не виждаме движение по нашия проблем. Притесняваме се, че ще изхарчи парите ни. Отидохме в „Сънсет 1“, за да попитаме пазача дали няма информация за него. Оказа се, че сме се разминали с две момичета, които крещели неистово, че са измамени от същия човек – и на тях отдал под наем нашия апартамент. Установих още, че е измамена и управителката на бар, който се намира в центъра на Слънчев бряг, която е наела от него квартири за персонала – на обща стойност 6 хил. лв., възможно е пострадалите като нас да са още повече от подалите дотук жалби, защото може да са сключвали договори и от 1-ви юни. Разследването ми посочи, че апартаментът, който ни е дал „под наем“, е на немска гражданка, която отдавна не е стъпвала у нас и едва ли има някаква представа за неговите бизнес дела“, каза Кьосева.


Личната му карта, която е редовна


Тя призовава органите на МВР да издирят „брокера“ на недвижими имоти в Слънчев бряг. Опасенията са, че измамникът ще харчи през почивните дни завлечените от хората пари и тъй като е безработен, едва ли някога ще може да им ги върне и след продължителни съдебни дела.


Разписката с предплатените за сезона 2200 лв. от Мирослава и приятеля й


Мирослава Кьосева помоли Флагман да разпространим новината час по-скоро, защото и други са пострадали като нея

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и снимки: Флагман.бг