Попълнете търсена ключова дума или фраза

Зрелищен екшън на улица в Пловдив!

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/zrelishchen-ekshn-na-ulitsa-v-plovdiv_news633078.html Blitz.bg Пловдив, България 15 Окт. 2018, 07:18 1387 прочита 0 коментара

Зрелищен бой си спретнаха двама пловдивчани, а причината – спор на пътя. Екшънът се е разиграл в средата на улица пред погледите на не малко свидетели. Свадата приключила с повърхностни рани и спор в съда.

Всичко започнало, след като един от мъжете паркирал мерцедеса си пред вратите на гараж. В автомобила били жена му, детето му и негов приятел. Шофьорът отишъл до магазин на отсрещния тротоар. В същото време собственикът на гаража се прибирал. Той сигнализирал на водача на немското возило с клаксон за намеренията си да влиза в гаража.

Тогава слезлият мъж се приближил до другата кола, за да види какво иска колегата си на пътя. Последният му казал, че гаражът е негов и че трябва да се мръдне. Тогава шофьорът на мерцедеса започнал да се смее и отвърнал „кой си ти, че да ми казваш да си местя колата бе мухльо”.Между двамата мъже възникнал спор, който прераснал в обиди.  

Афектиран от думите стопанинът на гаража влязъл в двора си, запалил колата на жена си и с въртежи на гуми дал на  заден ход към мерцедеса. В последния момент возилото спряло на сантиметри от мерцедеса.

Ядосаният мъж слязъл,, като в ръката си държал палка. С нея той посегнал на другия шофьор, но бил спрян от жена си, която станала свидетел на свадата. Тя му взела палката и се опитала да разтърве двамата пловдивчани.

„Ще го застрелям тоя”, „ще те убия” – крещял мъжа, собственик на блокирания гараж. Опонентът му не му останал длъжен. Той го провокирал  с думите: „Айде бе, айде бе селянин”.

Така двамата започнали да си раздават удари по главите и телата си. И двамата по време на боя паднали на земята, търкаляли се, а жените им се опитвали да ги разтърват.  През цялото време свидетелите на екшъна снимали с мобилните си телефон.   

Всичко приключило с пристигане на полицията. Опонентите били разделени и отведени за разпити. Шофьорът мерцедеса подал жалба в прокуратурата. Той завел иск за 3 хиляди лева за причинените му щети.

Сагата в съда продължила месеци наред. Били разпитани всички свидетели на екшъна, съседи и близки. Иззети са били камерите от близките обекти и щателно прегледани. Представени са били и съдебномедицинските експертизи.

В крайна сметка магистратите решиха, че не са налице основания за приемане на иска. Няма доказателства за пряк умисъл в извършеното, както и това то да е по хулиганска подбуда. Подсъдимият е бил провокиран от опонента си.

Двамата мъже получили само смъмряне от Районните магистрати, а решението им подлежи на обжалване.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам