Събрани са достатъчно доказателства, повдигнато е обвинение за предумишлено убийство на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото село Кладница. Задържаният 57-годишен мъж е арестуван за 24 часа, удължено с прокурорско постановление за 72 часа. Това обяви наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Арестуваният се е познавал със семейството, работил е при съпругата на жертвата, а мотивът е личен. Те са имали лични и служебни отношения, допълни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова на брифинг.

Задържаният живее в София по адресна регистрация. Към момента доказателствата сочат, че той е извършител, проверява се версията дали има и друг извършител или някой, който да му е помогнал. Няма доказателства на този етап срещу съпругата на жертвата.

Направена е аутопсия. Няма данни бизнесменът да е бил преоблечен или местен. Има констатирано увреждане на белия дроб - малка рана на шията, заяви още Стоилова.

Убийството е станало в жилището на жертвата. Иззети са веществени доказателства и претърсвания на адреса.

Към настоящия етап няма самопризнания. Предполагаемият извършител е задържан, докато е бил в дома си в София.

Иззети са веществени доказателства и претърсвания на адреса на предполагаемия убиец. Съпругата на Удо Ланге е била в жилището по време на извършването на престъплението.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!