Кадри от живото излъчване на БСТВ и от прякото излъчване във Фейсбук на Миролюба Бенатова хвърлят допълнителна яснота по въпроса имат ли връзка „Отровното трио“ и провокаторите, които се опитват да припишат на управляващите.


След погромите от 2 септември лидерите на протестите против правителството, така нареченото "Отровно трио", се опитаха да се изплъзнат от отговорност за погромите и агресията срещу полицаите. 

В своите медийни изяви лидерите на протеста развиха абсурдната теза, че провокаторите, окърваили протеста, са изпратени от властта, удобно забравяйки, че част от бомбичките, които раниха десетки полицаи, бяха намерени в палатковите лагери на недоволните от властта. 

С подобна теза излезе и президентът Румен Радев. Кадрите от двата интернет стрийма обаче категорично опровергават пошлата теза на Отровното трио и държавния глава. 

На кадрите се вижда как Арман Бабикян насъсква агитките и ги разпява като футболен тартор. Протестиращите молят Бабикян да прекрати разрушителното си поведение, той обаче остава глух за призивите им. 

Припомняме, че на 1 септември Бабикян заяви, че това е последната вечер на мирни протести.