Бившият здравен министър Петър Москов коментира обвиненията срещу него. В ефира на „Лице в лице“ по bTV той заяви: „Това са същите обвинения, които прокуратурата ми повдигна през 2016 г. В последствие те бяха оформени като окончателен акт в прокуратурата и ходих да ги подпиша. Сега следва следващият акт на влизане в съда. От началото на това повдигане на обвинение нищо не се е случило. Сега просто ги внасят в съда“.

„Аз съм абсолютно спокоен, защото съм убеден и мога да го докажа с факти, че съм защитил обществения и политически интерес“, категоричен бе той и допълни: „Става въпрос за ситуация, в която държава, може би за първи път от много години, стъпи на мястото си. Противопостави се на финансовия интерес на фармацевтични компании, които искаха да извиват ръцете, намери допълнителен начин и осигури гарантиран имунизационен календар“.

„Ваксините, които бяха прилагани върху българските деца, са със същото качество и същия произход както всеки един път. И няма никакво нарушение в интереса на държавата. Надявам се с моите адвокати да докажем това“, категоричен е Москов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!