Бойко Борисов се представи като изключително голям джентълмен на откриването на обновената със средства на Фондация "Гейдар Алиев" средновековна крепост "Трапезица във Велико Търново. Премиерът подхождаше галантно към първата дама на Азербайджан г-жа Мехрибан Алиева.
Докато разглеждаха обектите, изградени с 2,5 милиона лева от Азербайджан, премиерът внимателно придържаше Алиева по каменната алея. "Президентът Алиев ми е такъв приятел, няма да ми прости, ако се случи нещо. Не им е било лесно на цариците на времето", пошегува се премиерът. Пощенска марка, посветена на Трапезица, бе валидирана в историческата местност.

"Една мюсюлманска държава изгражда църкви, а ние поддържаме джамии - това е силата на света, многообразието на културите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на реставрираната и социализирана крепост "Трапезица" във Велико Търново, предаде "Фокус".

Той благодари на първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева и фондация "Гейдар Алиев" за финансирането, което осигуриха за реставрацията на крепостта. Премиерът подчерта, че помощта е много важна и доказва, че има възможност за сътрудничество между две толкова различни страни. „Между Азербайджан и България и при предишни правителства, и при нас, винаги е имало хубава дружба.

Една мюсюлманска държава изгражда църкви, а ние поддържаме джамии. Това е силата на света – многообразието на културите. Ако всички се научим да живеем мирно и добре заедно, няма да има войни, а само просперитет. Да се надяваме светът да бъде по-мъдър, не само в следващите месеци, а и в годините напред“, заяви Бойко Борисов.