Макрон пое ангажимент към Борисов още преди да дойде в България. Това вече е изпълнено като ангажимент. Имаме изключително ползотворни срещи, изпълнени с много конкретика. Това заяви в ефира на "Здравей, България" външният ни министър Екатерина Захариева.
Захариева си позволи да коментира визията на Бриджит, заявявайки че не е много съгласна със стила й на обличане предвид възрастта й.

"По директивата за командироването от България работят около 14 000 човека в Европа. Те основно са строителни работници. В България имаме командировани около 3500 служителя. Тази директива касае временната работа.  Идеята й е да имаме равни права с останалите", каза тя. 

"Много се радваме на тази визита. Много е важно, че получихме конкретна подкрепа от Франция за т. нар. "чакалня" за Еврозоната. Френският президент каза, че не иска да има повече разделение между Западна и Източна Европа и е изпълнила всички предписания. Еврозоната означава за бизнеса по-ниски лихви, стабилност и сигурност за инвестициите. Държавите, които са въвели еврото имат по-добра интеграция с пазара. Истината е, че в "чакалнята" можем да бъдем и 2-3 години. Шенген означава сигурност и свободно движение на хора, стоки и капитали. Това също е важно за нас", заяви Захариева.

Според Захариева говорим само за пари и фондове, а сме забравили смисъла на Европа - стабилността. "Чухте много ясно, че България трябва да бъде в ядрото на Европа според Макрон", завърши тя.