Днес в село Алтимир, област Враца за пореден път правителството на Сергей Станишев и тройната коалиция показаха своята безотговорност и нежелание да се справят с проблемите в страната. Това се заявява в декларация на ПП ГЕРБ по повод поредният произвол на правителството срещу мирния протест на млекопроизводителите.
Извършените арести и полицейско насилие срещу мирно протестиращите животновъди и млекопроизводители от цяла Северна България, за пореден път доказа неспособността на правителството за справяне с все по-нарастващите проблеми в страната, заявяват от ГЕРБ.
От партията напомнят, че мирните протестни действия започнаха още на 27 декември 2007 г., съпътствани от желанието на млекопроизводителите за диалог с управляващите за своевременно разрешаване на проблемите, свързани с оцеляването на животните и на млекопроизводството въобще като подотрасъл. Молбите на хората за помощ от страна на държавата в този критичен момент бяха изложени включително и пред министър-председателя на страната, но за пореден път протестиращите бяха нагло излъгани от управляващите.
Още на 16 февруари 2008 г. Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ изрази своето възмущение от реакцията на правителството и подкрепи мирните протестни действия на млекопроизводителите. Днес отново имаме повод да изразим силното си възмущение от поведението на органите на реда и българското правителство. Отново българското правителство доказа, че не може да се справи с проблемите в страната. Доказателство за това са и спрените европейски средства.
Въпреки поисканото от нас, тогава, отстраняване на Иван Сълов – Началник на ОДП – Враца и Жеко Байчев – Директор на Национално-ветеринарно медицинска служба, те не бяха отстранени, за да се стигне до днешния рецидив на безпрецедентно насилие приложено срещу мирно протестиращи български граждани. Те продължават да изпълняват политически поръчки и да не спазват своите служебни задължения. Затова категорично настояваме за тяхното незабавно отстраняване от длъжност, заявявоат от ГЕРБ.
Обръщаме се към министъра на вътрешните работи Михаил Миков да потвърди дали това е неговото отношение към животновъдите и млекопроизводителите? Те ли са престъпниците на България, които със своите гладни и измършавели животни са принудени на мярка за протест срещу празните обещания на правителството?
Тези отрудени хора, които с болка изрекоха думите: "Фалираме", "Държавата е абсурдна!
Какви действия предприехте като министър на вътрешните работи и Висш функционер на БСП срещу отвличанията, купуването на гласове и известния във Враца наркопласьор Данчо Пръча?, задават поредица от въпроси от ГЕРБ.
За пореден път се обръщаме към министър-председателя Сергей Станишев да прояви държавническа отговорност и характер и да подаде оставка. Това, което продължава да се случва в държавата е фатално за България и българските граждани. Това е поредната подигравка с доверието на българските избиратели, и днешният акт на насилие и произвол доказва това, заявяват от ГЕРБ.
ПП ГЕРБ настоява за оставка на правителството на Сергей Станишев и тройната коалиция, и поемане на отговорността за всичко, което се случва в държавата, заключават в декларацията. /БЛИЦ