28 процента от гласоподавателите биха дали вот в подкрепа на ГЕРБ, ако изборите бяха днес, показва проучване на социологическата агенция “Маркет линкс”, предаде Дарик радио.
БСП би получила гласовете на 15,4 на сто, а СДС и ДСБ не биха влезли в парламента. Партия "Атака" би събрала 8,4 процента от гласовете на хората, ДПС – 5,3 на сто, НДСВ – 0,6 процента, а СДС и ДСБ съответно 1,9 процента и 2,1 на сто. Хората, които твърдо казват, че няма да гласуват, са 24,2 на сто.
От агенция "Маркет линкс" регистрират спад в доверието към президента Георги Първанов. 56,3 процента от хората го харесват, но доверието към столичния кмет Бойко Борисов вече е по-голямо – 65,7 на сто.
57,9 на сто от българите са съгласни правителството да подаде оставка заради критиките на Европейския съюз към страната ни. Близо 50 процента са за предсрочни избори.
Сред основните проблеми, които посочват хората, са на корупцията, ниския стандарт на живот, недоброто работно място и лошото здравеопазване.
Проучването на "Маркет линкс" е проведено в последните дни на месец август. Анкетирани са 1200 души от 93 населени места. /БЛИЦ