Последното пленарно заседание на 44-тото Народно събрание бе открито от председателя на парламента Цвета Караянчева и започна с кворум от 194 народни представители започна. Парламентарно представените партии огласяват свои декларации за края на мандата. 

Мандатът на 44-тото Народно събрание не бе лек, от първите дни на следващото ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог между партиите и между различните институции. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за края на 44-тия парламент.

"През последната 1 година милиони бяха принудени да променят начина си на живот и да приемат това, което днес наричаме нова нормалност. Борбата с COVID- 19 живота си загубиха стотици лекари, медицински сестри и медицински персонал, въпреки това българската здравна система успя да устои на натиска", каза още д-р Дариткова. Към тях тя прибави и медиците от Националния оперативен щаб.

"В моменти на подобни изпитания българското общество се нуждае от единство и разбирателство. Като израз на различните групи в обществото българският парламент е мястото, където различията трябва да бъдат очертани, но и да бъдат надскочени. 44-тото Народно събрание не винаги беше на нивото на предизвикателствата", допълни още д-р Дариткова.