Премиерът Сергей Станишев призова ГЕРБ, ДСБ и СДС да обявят колко пари са похарчили в кампанията около подписката за уволнение на правителството, предаде парламентарният репортер на БЛИЦ. "Направете отчет пред медиите, недейте да изглеждате смешни, като твърдите, че сте дали само по 5 000 лева. Всички знаем, че такава кампания не може да струва толкова", обърна се той към депутатите от опозицията.
Премиерът беше категоричен, че фалшификаторите на подписите дължат на хората извинение. "Срамота е да лъжете така", каза той. Станишев отново обеща да покани журналисти в присъствието на нотариус да проверят достоверността на подписите.
В отговор на депутатски въпрос премиерът каза, че на този етап не може да се твърди категорично дали и каква информация е изтекла, за да бъде образувано делото "Галерия" в ДАНС.
Атанас Атанасов от ДСБ го попита дали сега ще разпореди информационно дело "Галерия интернешънъл" заради публикациите в чуждите вестници "Ню Йорк таймс" и "Интернешънъл хералд трибюн", в които се твърди, че България е най-корумпираната държава в ЕС.
Камелия Цветанова, БЛИЦ