В „Националния фронт за спасение на България” издигат единодушно Валери Симеонов за кандидат-президент. Структурите обаче не желаят рязко сближаване и коалиция с „Атака”. Това е станало ясно на днешно събиране в Карлово, в което са участвали ръководството на НФСБ и областните координатори на формацията, твърди "Флагман". Националистите традиционно на 18 юли са в града, където е роден легендарният революционер Васил Левски.
От структурите масово и единодушно настоявали да номинират лидера на НФСБ Валери Симеонов за кандидат-президент. Това са докладвали днес областните координатори пред ръководството на формацията. Симеонов обаче обявил, че още е рано да се говори за имена и номинации. Той е поискал мандат за продължаване на преговорите във формат „Патриотичен фронт” плюс „Атака” за общо явяване на президентските избори. Към момента са проведени две такива срещи.

От НФСБ са решили днес, че преговорите могат да продължат, но е било категорично мнението, че с „Атака” не може да има плътно сближаване след всичко, което се е случвало до момента между двете партии, които бяха кръвни врагове. По места трудно можели да преглътнат, че след всички обиди и съдебни процеси между представители на НФСБ и „Атака” сега може безпринципно да се прегърнат с хората на Волен Сидеров. Това нямало да бъде прието добре и от много от избирателите им.

Все пак засега е надделял компромисен вариант - „Атака” да може да се присъедини, но не и като равностоен партньор за изборите наесен. В никакъв случай техен човек не можел да е в кандидат-президентската двойка, каквито претенции се очаквало да имат от формацията на Волен Сидеров. В НФСБ ще настояват „Атака” да е подкрепяща Патриотичния фронт, какъвто е статутът на десетина други малки организации, гравитиращи около ПФ.

В партията на Валери Симеонов иначе били единодушни, че на вота трябва да се явят във формат „Патриотичен фронт”. Разделението, което се получило между НФСБ и ВМРО на местните избори през 2015 г., е отчетено като сериозна грешка, която не бива да се повтаря.

От структурите в НФСБ обаче били притеснени, че местни организации на ВМРО вече номинирали лидера си Красимир Каракачанов за президент. Така тактически Каракачанов получавал предимство спрямо Симеонов.
Лидерът на НФСБ обаче успокоил, че все още е рано да се говори за конкретни имена.

Процесите все пак клоняли към издигане на политическо лице от партиите в Патриотичния фронт, а не на външна, непартийна кандидатура.