Станах вицепремиер защото трябваше да има гарантирано присъствие на Патриотите във властта. Това се случи по настояване на ГЕРБ и партньорите ни от Обединени патриоти. В понеделник ние от НФСБ, Атака и ВМРО се събрахме и решихме аз да стана вицепремиер. На това събрание бяхме по трима души от трите партии, разкри в предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който заедно с Атака и ВМРО вече са официален коалиционен партньор на ГЕРБ в новото правителство.
"Аз не съм човек, на който може да се разпорежда, но в крайна сметка приех. Не го исках много, но съм работлив човек", уточни той. 

"Нямам конкретно министерство, но има широк аспект от сборни части, които за важни за обществено -политически живот", каза още новият вицепремиер, отговарящ за демографската и икономическа политика.

"Трудно могат да ме засегнат атаки - свикнал съм на обиди, клевети и нападки по мой адрес", призна Симеонов.

"В ЕС никой не е роптал срещу участието на Патриотите или Обединените Патриоти във властта", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той призна, че министрите на ОП са Красимир Каракачанов, Емил Караниколов и Нено Димов.

"С Караниколов се запознах вчета, той е от квотата на Атака - представиха ми го като кадърен човек с опит", призна още Симеонов.

"Важно е едно - бъдещето ще покаже всичко. Ясно е и друго - бъдещето на Бойко Борисов е обвързано с бъдещето на Валери Симеонов", уточни вицепремиерът на новия министър-председател на България.

"Аз ще нося отговорност за мен, Каракачанов, Караниколов и Димов, също така аз ще правя кадрови промени, ако се наложи", заяви лидерът на НФСБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!