ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Христо Стоичков е впрегнал в името на спасението на ЦСКА всички свои приятели от Барселона. Това е причината да изчезне от България и да не се появява в Борисовата градина вече няколко дни. БЛИЦ първи ви съобщи, че Камата е заминал за Испания. В негово отсъствие тренировките се водят от помощниците му Петко Петков и Стефан Генов, които от ден на ден извеждат все по-малка група играчи, тъй като почти всички футболисти на ЦСКА разтрогнаха договорите си и се разбягаха.

Факт е обаче, че на Стоичков хич не му пука кой си тръгва от Борисовата градина, пише "7 дни спорт". И има причина за това. Планът е начертан още миналата седмица в Етрополе, когато "Титан" аха да излъже Камата да му прехвърли акциите на ПФК ЦСКА АД. Идеята е чрез връзките си в Барселона и възползвайки се от статута си на легенда на каталунския колос, Христо да превърне ЦСКА в нещо като сателит на "синьо-червените".

Стоичков е обяснил на Гърнетата, че няма да му е проблем да доведе 6-7 футболисти от Барселона "Б", които се подвизават в Сегунда дивисион. При подобен вариант самият клуб от Каталуния поема издръжката на въпросните състезатели у нас. Освен това Камата пресметнал, че за Барса няма да е проблем плюс състезателите да плати и такси от около 500 хиляди евро за това, че ЦСКА ще обиграва футболисти на испанския клуб. Нещо подобно измислиха миналата година и шефовете на ЦСКА, когато бяха пред договор за съвместно сътрудничество с Удинезе. Иво Иванов беше договорил у нас да пристигне треньорът Родолфо Ваноли, а заедно с него и още 4-5 момчета от Удине. В крайна сметка обаче преговорите пропаднаха в момента, в който италианците по-обстойно провериха на кой си дават футболистите и дойде само Ваноли.

Стоичков вече е бил тази седмица в Барселона, но с кого точно е разговарял, не е казал дори на най-близките си. Негов посредник в преговорите с шефовете на детско-юношеската школа е Хосе-Мария Мингея. Точно той доведе Ицо в каталунския гранд преди години. Пак с негово съдействие преди 3 години Стоичков докара юношите на Барса на турнира "Манзаров" в Етрополе. Другото място накъдето е насочил поглед Камата е Ротердам, пише още "7 дни спорт". Там треньор на местния Фейенорд е неговият добър приятел Роналд Куман. Стоичков е търсил Куман още по времето, когато бе в Литекс, но тогава причината е била друга, а именно да му предложи звездата на "оранжевите" Георги Миланов. Тогава Куман му е обещал да му помага и за в бъдеще. Ицо дори е планирал да организира контрола с Фейенорд за представянето на новия ЦСКА при идването на Гриша Ганчев. Сега обаче надеждите му са съвсем други. Той се надява подобно на Барселона ротердамския тим да прати тук свои футболисти. Не става дума за юноши, а за състезатели, пратени под наем във втора дивизия. Камата е пресметнал, че ако вземе 10 футболисти от Барса и Фейенорд и остави 5 младоци като Карачанаков, Грънчов и Чочев, и вземе още няколко юноши от старшата възраст, фондът "работна заплата" за играчите в Борисовата градина ще падне до скромните 30 хиляди лева. Колкото досега взимаше само капитанът Иван Бандаловски.

За да се случи замисленото от Стоичков обаче, преди това най-важното е, да получи чист ЦСКА - такъв, какъвто поиска от "Титаните". БЛИЦ постоянно ви съобщава за вариантите, при които Ицо би се върнал на "Армията", като разбрахме и най-новото. Камата иска да създаде нов ЦСКА, след като БФС забрани прехвърлянето на лиценз от друг клуб, в случая Нефтохимик. Вариантът е "червените" не да вземат лиценза на "шейховете", а изцяло да го откупят, придобивайки правата върху марката. След това тя да бъде преименувана и така Стоичков да тръгне с нов ЦСКА. Вече стана ясно, че шефовете на закъсалия с финансите бургаски клуб са склонни да спасят "червените", но какво ще се случи - скоро ще разберем. За купуването на Нефтохимик Камата няма сам да вади парите, а ще му помогне група бизнесмени, разбра още БЛИЦ.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ