Журналистът от авторитетния германски вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung Михаел Едер нападна защитилия световните си титли в тежка категория в четири различни версии Владимир Кличко и компанията му К2. Причината за атаката е, че от щаба на украинеца решили да отмъстят на изданието за публикация преди мача му с Кубрат Пулев, в която се твърди, че Кличко е един от малкото известни спортисти на планетата, които не са подлагани на допинг контрол и дават проби само след състезания.

„Поискахме отговор от Кличко, но неговият пресаташе Лоренц Айхорн отказа сърдито. Такава голяма обида няма как да мине безнаказано при клана Кличко. Демонстрация на сила, наказателни акции, показване на мускули – всичко това е специалитет на заведението. Реакцията на хората на Кличко заради публикацията ни беше бърза. И вместо до ринга ние бяхме пратени на сгъваем стол на 4-ия ред от горе надолу в залата, в средата на българската агитка. Трима украински репортери също бяха там, но заради различните езици не можахме да разберем с какво са заслужили тази съдба. Но поне опознахме сърцатите български фенове, които не спираха да викат”, пише в коментара си журналистът.

Едер смята, че Кличко е можел да приключи мача още в първия рунд, но не го е направил, за да може по немската телевизия RTL да бъдат пуснати още реклами между рундовете.

Едер реагира и на думите на мениджъра на Кличко Бернд Бьонте, че липсата на хора от „Зауерланд” е скандална. „Пресаташето на „Зауерланд” чу тези думи в дома си, но за съжаление той нямаше акредитация за събитието. Иначе Кличко каза, че „никога не е виждал такова държание и арогантност от съперник”. Яростта му е голяма. За опонент, който си позволи да не се държи сервилно, да засегне темата антидопинг и да надраска имиджа му”, допълва Михале Едер.