Кубрат Пулев, който даде обширна пресконференция в София, обясни защо се е бил срещу Владимир Кличко единствено за световната му титла във версия IBF. Кобрата и промоутърската къща, с която работи - "Зауерланд", отказаха да платят за останалите пояси, които притежава украинската легенда. При успех на българина, той щеше да вземе титлата само на IBF, докато тези на WBO, WBA и IBO щяха да бъдат овакантени.

"Не е важно за колко титли ще се бия. За всяка една трябва да се плати отделна такса. Със "Зауерланд" обсъдихме ситуацията и заедно взехме решението да се боксирам само за титлата на IBF. Всичко сме го съгласували заедно и не искаме излишни спекулации", категорично заяви Пулев.

"Моето мнение, че сме стигали до световната титла на IBF - това беше важното. Да хвърляме излишни пари за титли, които можем да не спечелим - няма смисъл. А и четири титли не се защитават толкова лесно. Не обичам да скачам направо от вратата. На мен достатъчно щеше да ми бъде да победя Владимир Кличко и за титлата на IBF. Ако го бях бил, мисля, че съм и първи, който може да играе за другите титли, но всичко това е друга тема", обясни още Кобрата.

Мениджърът на "Зауерланд" Кристиан Майер, който също присъства на пресконференцията взе отношение по темата - "Не става дума за това дали за 10 или 15 титли се касае, за нас беше важно да се боксираме с най-добрия в тежка категория - Владимир Кличко. Бихме се боксирали дори да не ставаше дума за световната титла."