Много звезди на спорта, преди всичко от Формула 1 и футбола, регираха с въздишка на новината за събуждането на легендата Михаел Шумахер след почти 6 месеца в кома. Всички публикуваха съобщения чрез профилите си в социалната мрежа “Туитър”.

Лукас Подолски (германски футболен национал от Арсенал): “Що за великолепни новини!!! Бързо оздравяване Шуми!!! Бях толкова щастлив, когато чух за това”.

Марио Баслер (бивш германски футболен национал): Шуми! Шуми! Шуми! Това е страхотно, момче! Гигантски добре! Ти си дяволско момче!”

Вили Вебер (бивш мениджър на Шумахер): “Това е страхотна новина и се надявам, че възстановяването ще продължи така добре. Най-важното е да се избегне напрежението отвън и всичко да върви по правилния път”.

Жером Боатенг (германски футболен национал от Байерн): “Великолепна новина! Оздравявай бързо!”

Фернандо Алонсо (пилот на Ферари от Формула 1): “Това е добро начало на седмицата. Много съм щастлив, че нещата около Шумахер са с добро развитие”.

Нико Хюлкенберг (пилот от Формула 1): “Страхотно е да чуя това за Михаел. Това е крачка в правилната посока! Наистина се чувствам добре и частлив да чуя това!!!”

Хейки Ковалайнен (бивш пилот от Формула 1): “Великолепно е да чуя, че Шумахер вече не е в кома и е напуснал болницата, за да започне рехабилитация”.

Джанкарло Фисикела (бивш пилот от Формула 1): “Страхотни новости...Шуми се събуди от комата! Надяваме се скоро на позитивни новини”.

Рио Фърдинанд (бивш английски национал по футбол): “Шумахер се събуди от комата и излезе от болницата... Точно навреме за първия мач на Германия на световното първенство. Вдъхновение”.

Отборът на Ферари от Формула 1:
“Окуражаващи новини, които ни дават надежди”.

Отборът на Заубер от Формула 1: “Щастливи сме да чуем, че Михаел е напуснал клиниката. Желаем му всичко най-добро и последващо оздравяване”.

Футболният отбор на Херта: “Страхотни новини! Михаел Шумахер се е събудил от комата според мениджъра му. Всички от Херта му желаем бързо оздравяване”.

Футболният тим на Хофенхайм: “Михаел Шумахер вече не е в кома според мениджмънта му. Хофенхайм желае на Шуми всичко най-хубаво по пътя му нататък!”

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските 
* Мениджърът на Шумахер: Има моменти, в които той е в съзнание