Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева използва профила си във „Фейсбук“, за да направи коментар за големия скандал на олимпийските игри в Пекин. Тя стори това, след като беше помолена от нейни последователи да сподели позицията си по случая с руската фигуристка Камила Валиева, която участва на Олимпиадата след положителна допинг проба.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Раева уточни, че тези случаи показват другото лице на спорта – уродливото. Тя подчерта, че е въпрос на ценностна система и житейска философия по какъв начин ще постигаш успехите си. Шефът на родната художествена гимнастика допълни, че има много олимпийски шампиони, които са щастливи, пълноценни личности, чисти от допинг и обичат, и се гордеят със своя спортен път.

„Получих съобщения, в които ме питат, какво мисля за Олимпиадата и по-точно за скандалите във фигурното пързаляне. Не гледам Олимпиадата. Много рядко гледам телевизия. Чета в сайтове за скандалите във фигурното пързаляне. Чета и тук някои коментари. Случващото се във фигурното пързаляне не ме изненадва. Все пак съм била професионален спортист. Единственият ми коментар е, че това понякога, но не винаги, е другото лице на спорта - уродливото. Има много олимпийски шампиони, които са щастливи, пълноценни личности, чисти от допинг и обичат, и се гордеят със своя спортен път. Последните състезатели, които гледах по фигурно пързаляне бяха Катарина Вит, Ирина Мойсеева и Алексей Миненков, неповторимите Джейн Торвил и Кристофър Дийн и тяхното разтърсващо сетивата Болеро. Разбира се, гледала съм и нашите Албена Денкова и Максим Стависки. Въпрос на ценностна система и житейска философия е как постигаш успехите…“, написа Илиана Раева във „Фейсбук“.