Известната в цял свят италианска марка якета Belstaff емигрира в Съединените щати, съобщи вестник „Кориере дела сера“.
Belstaff е прочута като марката на холивудските звезди, тъй като с кожените якета на марката се обличат звездите в най-касовите холивудски филми - от Джордж Клуни и Брад Пит до Том Круз, Харисън Форд и Леонардо ди Каприо. Джордж Клуни пък е рекламното лице на якетата на фирмата.

Италианската марка, собственост на фамилията Маленоти, напуска Италия, тъй като ще бъде продадена на американската VF Corporation. Американският моден колос включва в себе си марки от рода на Wrangler, Lee, The North Face, Eastpack, Nautica и Napapijri.

На практика успешната авантюра в Италия на Франко Маленоти и на синовете му Мануеле и Микеле продължи само 4 години. Те обаче успяха да лансират максимално марката, родена във Великобритания, обличайки с нейните кожени якета многобройни кинозвезди.

Шеф на маркетинга на групата е Мануеле Маленоти, известен и като годеникът на последната победителка на Фестивала в Сан Ремо Lola Ponce.

През миналата година Belstaff завъртя оборот от 87 милиона евро, а предвижданията тази година са той да достигне 100 милиона. /ПронтоСофия