Малик Обама, полубрат на президента на САЩ Барак Обама, е приет в болница със съмнения за холера. Това съобщи АП, като се позова на здравното министерство на Кения, предаде РИА “Новости”.
Във вторник агенция Синхуа съобщи, че в Кения има епидемия от холера, която е обхванала пет провинции в страната. От края на миналата година в страната от това заболяване са починали 33 души. Една от заболелите от холера е била и домашна помощничка в дома на семейството на Малик Обама.
В Кения Барак Обама има пет братя и сестри по баща. Малик е на 51 години, бизнесмен е.
Малик Обама е бил приет в болница във вторник вечерта в градчето Сиая с остри стомашни болки. Сега се очакват резултатите от изследванията за наличие на холерен вибрион в организма.
Случаите на заболявания от холера не са рядкост в Африка, което се обяснява с недостига на питейна вода и лошите хигиенни условия. В момента епидемия от холера има в Зимбабве, където от август 2008 г. от холера починаха над 4 000 души. Това е най-голямата епидемия от холера в Африка за последните 14 години. Случаи на заболяване има и в Ботствана, ЮАР и Мозамбик, посочва Newsru. /БЛИЦ