С грандиозни знамена, издигнати на стратегически места в Македония, властта ще повдига националното самосъзнание на гражданите. Знамената с размери 8 на 4 метра ще бъдат издигнати на пилони с височина 24,5 метра, като всеки тежи един тон.
Досега са издигнати осем такива знамена, а до края на април ще има още няколко, съобщава македонската телевизия А 1.
През втората фаза от проекта, който се изпълнява от правителствената служба за административна дейност, такива знамена ще бъдат издигнати и на двете летища в Македония, на граничните пунктове Богородица на границата с Гърция, Деве баир на границата с България и Табановце на границата със Сърбия, на магистралата над Велес, до Съдебната палата в Скопие. Всяко от знамената струва 5 000 евро, посочва  А 1. 
Има интересни мнения във форума към материала:
“Паднахме до това дередже със знамена да си повишаваме самосъзнанието за това кои сме и какви сме, ние държава не заслужаваме. Дайте му на Любчо /Георгиевски/ да изпълни вековната си мечта и нека ни съедини с България пък тогава нека /Никола/ Груевски ни разказва приказки”.
“Имате грешка. Пилонът струва 500 евро, а знамето 100 денара. Направени са от най-евтин плат и са прозрачни. Мисля, че сте забелязали. Ще избелеят след 5 месеца. Като дойде лятото и силното слънце. А за големите пилони. Вторият най-голям пилон е в Оман, а най-големият пилон в света е в Северна Корея точно на границата с Южна Корея и ги провокират толкова години. Има и гигантски звукоговорители, по които пускат комунистически песни. Южните нормално им отвърнаха с пилон и с хард рок от Запада. Виждате ли какво искам да кажа? Вметнете това в новината. Вижте с този квазипатриотизъм накъде отиваме. На границата с България и Гърция? С ЕС? Защо не с Албания и Сърбия. Или искат да кажат на ЕС, че ние сме Македония, няма място тук за вас”.
“Кое национално самосъзнание – славянско, българско, антично македонско, егейско, ама, моля ви, не бъдете смешни, решете спора с името и излезте от античното. След това ще имате време за всичко – и за паметници, а и по-лесно ще ви бъде да изразите омразата си към албанците. Така само носите болка в душата си и лекувате комплексите си, а нищо ни ви помага”. /БЛИЦ