Броят на жертвите на горските пожари в югоизточната австралийска провинция Виктория достигна 171 души, предаде Ройтерс. Според властите е възможно в щата Виктория броят на жертвите да се увеличи.

Стотици пожарникари се опитват да спасят къщите в три населени места, североизточно от Мелбърн. Три горски пожара продължават да бушуват в района, като до момента огнената стихия е изпепелила 33 000 хектара гори и храсти.
Най-засегнат е районът на Кинглейк в североизточната част на Виктория. До момента огнената стихия е изпепелила най-малко 750 жилищни сгради. Има опасност огънят да достигне до градовете Бийчуърт, Якандандах и Тулангай.
Близо 3800 души са останали без дом заради пожарите. 22-ма души са постъпили в местата болница Алфред. 13 души са в интензивно отделение, като сред тях е и двегодишно момиченце в критично състояние.
Австралийската армия също се включи в борбата с горските пожари във Виктория. Над 200 военнослужещите са изпратени в района, като основните им задачи са свързани с разчистването на пътищата, претърсването на къщите и осигуряване на временен подслон за пострадалите от пожарите.
Премиерът Кевин Ръд обеща, че правителството ще работи с местните власти и ще им осигури цялата нужна помощ./БЛИЦ