Дали е вариация на качамака или на пицата, няма никакво значение. Какво тук значи някакво си име, щом ястието е вкусно и интересно. А за тази фюжън рецепта със сигурност може да се твърди, че е истинска насладата за небцето, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

250 гр. царевичен грис за качамак
500 мл. сметана
150 гр. овче сирене, натрошено
5 печени чушки, ситно нарязани
50 гр. маслини стафидати
2 стръка босилек
100 гр. пармиджано, настъргано или кашкавал
1 с. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
 пресен лук за сервиране
 
Начин на приготвяне

1. 
Сметаната се смесва с 500 мл вода, посолява се и се слага да заври. Постепенно се наръсва царевичният грис при непрекъснато разбъркване. Вари се 4-5 мин., докато се сгъсти добре. Сипва се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се охлажда.

2. Основата се поръсва със сиренето, чушките, маслините, накъсаните листа босилек и пармиджаното. Запича се 20 мин. на 180° С, докато сиренето се стопи.

3. Смесват се балсамовият оцет, зехтинът и малко сол на вкус. Изпечената пица се поръсва с дресинга и пресния лук. Поднася се веднага.