Вкусно удоволствие за небцето! Опитайте тази фюжън рецепта за царевична пица с маслини, сирене и печени чушки
250 гр. царевичен грис за качамак
500 мл. сметана
150 гр. овче сирене, натрошено
5 печени чушки, ситно нарязани
50 гр. маслини стафидати
2 стръка босилек
100 гр. пармиджано, настъргано или кашкавал
1 с. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
пресен лук за сервиране
Начин на приготвяне
1. Сметаната се смесва с 500 мл вода, посолява се и се слага да заври. Постепенно се наръсва царевичният грис при непрекъснато разбъркване. Вари се 4-5 мин., докато се сгъсти добре. Сипва се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се охлажда.
2. Основата се поръсва със сиренето, чушките, маслините, накъсаните листа босилек и пармиджаното. Запича се 20 мин. на 180° С, докато сиренето се стопи.
3. Смесват се балсамовият оцет, зехтинът и малко сол на вкус. Изпечената пица се поръсва с дресинга и пресния лук. Поднася се веднага.
Последвайте ни
0 Коментара: