"От вчера насам насам виждам тъжна картина в парламента", това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

"Очевидно е, че революционните партии, които влязоха в парламента, имат силна фискация върху личността на Борисов, гледат назад. Два дни виждам хора, които са фиксирани да видят Бойко Борисов в парламента, искат да излеят своята емоция върху него. Няма нито една смислена дума за това какво следва или какво ни чака", заяви тя.

"От много години насам това е най-представеният парламент и има много ентусиазъм от протестите. Много прилича на Великото народно събрание. Въпреки многото упреци, този ентусиазъм носи известна романтика, връща представата за парламентаризма.

Колкото повече се говори, толкова по-добре. България беше застинала в мълчание 10 години, затова този ентусиазъм е напълно естествен", посочи политическият анализатор Росен Карадимов.

"Когато доминира агресивното поведение,

това не е нормален политически диалог в ХХI век

Асоциацията с началото на прехода е тъжна, колко години минаха оттогава", отбеляза проф. Христова.

"Заявлението на "Има такъв народ", че иска да бъде ремонтиран Изборният кодекс, показва, че е много вероятно да няма правителство и партията разчита да увеличи подкрепата си на следващи избори и да въведе мажоритарния елемент.

От днес имаме много ясна представа накъде се върви. За мен "Има такъв народ" върви твърдо към нови парламентарни избори.

От друга страна проучванията показват, че хората не са склонни да има нови избори. Тогава въпросът е кой ще поеме отговорността за това, че няма да има правителство", коментира още Росен Карадимов.