13-годишен възпитаник на Дома за деца и юноши "Коджакафалията" в Бургас Стефан Момчев е избил око на учителка. Пострадалата възпитателка е Анка Янева. Инцидентът е станал на 1 февруари през нощта. Рапорт до директора на дома е подаден чак на 17 февруари. Два дни по- късно той подава жалба в полицията.
Във въпросната вечер Стефан Момчев е ударил с юмрук възпитателката, защото тя е отказала да го пусне извън Дома след вечерния час. Пострадалата Анка Янева е с разкъсване на ретината и ще се нуждае от лечение поне от 6 месеца. 
Стефан е едно от трудните деца в интерната. През годините е автор на множество кражби и палежа. На няколко пъти от дома са се опитвали да го преместят в друг интернат, но са получавали откази от Бургаския районен съд, съобщи директорът на дома Йордан Тодоров. Той добави още , че ще се вземат мерки случаят да бъде определен като трудова злополука, за да може пострадалата възпитателка да получи обезщетение.
Поради малолетието на Стефан Момчев /13 г./, Районна прокуратура Бургас ще изпрати преписката за разглеждане на ново възпитателно дело с предложение отново за настаняване в Социално педагогически интернат. Към момента са взети спешни мерки за извеждане на детето от Дома, извършване на медицински прегледи и настаняването му въз основа на прокурорско разпореждане в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. /БЛИЦ