Младо момиче загина при пътен инцидент на пътя Сърница-Доспат, съобщи МВР. За да се отърве от наказателно преследване, водачът, предизвикал инцидента, изхвърлил тялото на пострадалата.
Сигнал за инцидента получил вчера рано сутринта около 7.30 часа полицейският служител от РПУ-Велинград, обслужващ района. С пристигането на мястото на злополуката, униформеният видял катастрофиралия «Мерцедес», управляван от 23-годишният Л.И. от Сърница. Ударът бил много тежък, тъй като мантинелата пробила ламарината на колата и преминала по цялата й дължина.
Водачът обяснил, че въпреки сблъсъка, няма сериозно пострадали. Младши-полицейският инспектор обаче забелязал следи от кръв, а и в твърденията на шофьора прозирали противоречия. На местопроизшествието веднага пристигнала дежурна група от РПУ-Велинград от криминалисти, дознатели, пътни полицаи и експерт.

При разпита на водача е изяснено, че катастрофата станала около 3 часа на изхода от Сърница за Доспат. От удара починала возещата се на дясната седалка до водача Й.К./18 г./ от доспатското с.Борино. Като разбрал това, шофьорът решил да се отърве от тялото й и повикал на помощ свой роднина - И.Г./19 г./. С «Москвич» двамата откарали починалата на около пет километра и я захвърлили под пътя, където и е намерена от полицаите.
Извършен е щателен оглед в присъствието на съдебен лекар. Водачът Л.И. е тестван с «дрегер», като уредът отчел 0.66 промила концентрация на алкохол, взета му е кръвна проба. Той и братовчед му са задържани с полицейски заповеди за 24 часа в ареста на РПУ-Велинград.
За случилото се е уведомена и Окръжната прокуратура в областния град, която ще удължи срока на задържане на шофьора със 72 часа. /БЛИЦ