“Ахмед Емин имаше желязна психика. Не беше човек, който ще се самоубие. Нещо е станало”, заяви окръжният прокурор на Търговище Атанас Моллов, който е близък приятел на загиналия. Двамата били на лов преди 20-ина дни, но за политика не говорили.
“Лъжа е дето викат, че се е самоубил. Разстрелян е той. Сам не може да си посегне”, през сълзи не един дъх изрича 79-годишният Емин Хюсеинов, чийто син Ахмед Емин беше намерен мъртъв в петък вечерта в сараите на шефа му Ахмед Доган в София.
“Беше стабилен човек”, каза д-р Тунчер Кърджалиев, общински лидер на ДПС. Близки до ДПС твърдят, че хотелите на Доган в Рибарица са записани на името на Ахмед Емин. “Изглежда не е издържал на напрежението във връзка с мащабната проверка имотите на Доган и се е гръмнал”, казаха членове на ДПС. Според непотвърдени информации в интернет сайтове от август т.г. началникът на кабинета на Доган е ръководел вътрешно разследване в ДПС за изтичане на партийни тайни към коалиционния партньор БСП.
46-годишният Емин беше намерен прострелян с един куршум в главата с личния му пистолет. 30 часа след трагичния инцидент версиите са противоположни. “Всички данни до този момент сочат, че Емин се е самоубил”, беше категоричен Руси Алексиев, зам.-ръководител на Софийска районна прокуратура. Според аутопсията един единствен изстрел от упор в дясното слепоочие е причина за смъртта. Други следи от насилие по тялото му няма, заявиха патоанатоми от Съдебна медицина. Експерти обаче поясниха, че аутопсията нито може да потвърди, нито да отрече версията за самоубийство. /БЛИЦ