Двамата  братя от пловдивското село Караджалово Димитър и Ангел Димитрови окончателно чуха своите присъди. Те ще лежат - 18 години за  Димитър и 17 години за Ангел, като това бе решено от Върховния касационен съд, пише "Трафикнюз".

Димитрови са признати за виновни в три престъпления: убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, отвличане, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост и деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на отвлечения начин, както и в това, че са принудили жертвата да извърши нещо противно на волята си – да признае, че е извършил кражба на кобила и жребче, собственост на Димитър Димитров, като са употребили за това сила.     

Всеки от двамата подсъдими ще трябва да заплати и по 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на гражданските ищци.

На 5 август 2015 година от тяхна стопанска постройка били откраднати кобила и жребче, а подозренията паднали върху техния съселянин  56-годишният Алекси Ангелов. Батята подали жалба в полицията в Първомай, но там не им обърнали никакво внимание. Тогава решили да приложат собствено правосъдие. 

Ангел и Димитър отишли до дома на жертвата си и започнали да го бият с кол по лицето, а след това го ритали, удряли с юмруци в главата и тялото, душили го. Братятанастоявали пастирът да признае кражбата. За да спре побоя, Алекси признал за кражбата, но прехвърлил вината на свой познат, че го накарал.

Братята разпъвали и дърпали ръцете му, като единият държал лявата, а другият – дясната ръка.  Двамата решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през селото, за да покажат за назидание, че е крадец. Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат.

Няколко свидетели се опитали да спрат побоя, но неуспешно. Двамата братя предупредили жена от близките къщи, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На друг съсед заявили, че Ангелов си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата. Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112.

Когато линейката дошла цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло. Алекси издъхнал няколко часа по-късно в болницата.