МВР проверява дали един от пистолетите, намерени след престрелката в Ботевград, е същият, който е бил внесен в централния софийски затвор, пише “Труд”, позовавайки се на полицейски източници.

Пелов използва оръжието при бягството си, като стреля с него по двама надзиратели. Три пистолета – “Валтер”, “Макаров” и ТТ, са намерени на местопрестъплението на бул. “3-ти март” в Ботевград, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов по време на изслушването си в парламента.

БЛИЦ припомня, че снощи в Ботевград бе избухнала престрелка. На място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани, е откаран в "Пирогов". Участниците са били двама - Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия, като първият е починал на място. 

Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит. Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино.

Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!