Луната пребиваваща в последния знак на Зодиака - Риби, ще увеличи чувствителността, състраданието и екстрасензорните ви способности, предрича астрологът Ивелина Пенчева.
Луната в Риби увеличава способността за самоизразяване, интуицията е по-голяма отколкото при всички останали знаци. Може да възникнат търкания, предизвикани от подозрителността ви към мнението на другите; лесно ще се поддавате на чуждо.

По време на влиянието на Луната в Риби състраданието ви може да бъде много силно и дори болезнено. Ще симпатизирате абсолютно на всички, с изключение на себе си, и лесно ще помагате на всеки, който се нуждае от помощта ви. Точно в този момент, много хора вземат в къщи по някое бездомно коте или куче. Тъй като въображението също е нараснало, то ако се занимавате с творчество, точно сега е момента да насочите енергията си към съответното русло.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества.

Вашето внимание през този период може да бъде фокусирано върху духовни теми. Всички усилия в духовната сфера по това време няма да бъдат пропилени, те ще ви донесат духовни плодове. Идващата към вас подкрепата свише, ще ви помогне да компенсирате разхода на емоционална енергия, която отива при другите. В любовните дела трябва да бъдете по-предпазливи. По време на Лунния преход в Риби сте склонни да гледате на всичко през розови очила. Най-уязвими са ходилата на краката. Всичко това се подсилва и от днешния съвпад на Луната с Нептун - управителя на Риби. Влиянието от аспекта ще се изрази като прави хората крайно чувствителни, философски настроени. Човек реагира прекалено чувствително на всички събития и неприятности, поради това са възможни необмислени и неразумни постъпки под въздействие на силните чувства.

13 лунен ден продължава до 18:09ч. – ден загадъчен и мистичен, в който се отваря врата между земята и небето. Може да научите нещо неизвестно ви досега. Числото 13 съответства на съзвездието Змиеносец - нарича се още съзвездието на магьосниците. Предсказанията, получени в този ден, могат значително да променят съдбата ви. Слушайте съветите, които другите ви дават и можете да научите нещо от тях. Днешният период е много добър за работа в група. Всичко свързано с обучението ще постави солидна основа за бъдещето ви. Този лунен ден дава голям шанс да се работи над грешките и да се поправят. Днес могат да се повторят различни ситуации от живота ви, които вече сте преживели. Ако имате във вашето обкръжение хора и след общуване с тях имате лоши чувства, получавате чувство на малоценност, главоболие, започвате да изпадате в депресия, това е идеалният момент да скъсате с тях отношения и да продължите напред. Неблагоприятно време за всякакви начинания.

В този ден процесите на подмладяване на организма са особено активни. Това е така, защото натрупаната в първите две фази на Луната енергия вече е толкова силна в нашето тяло, че тя започва да циркулира в него по затворен кръг, буквално измива, пречиства, подновява всички органи и системи. Заедно с енергията в организма, прекрасно циркулират кръвта и другите течности и различните полезни вещества. Ето защо през този ден яжте повече храна, съдържаща полезни вещества - тя ще бъде напълно усвоена. Това движение на енергията може да разбута някои дълбоки пластове на стари психологически проблеми. Не се вълнувайте. Отнесете се към тях спокойно. Ако започнат да ви измъчват неприятни спомени и привидно забравени проблеми, това означава само, че е дошло време да се отървете от тази хронична негативност. Това става чрез методи за пречистване на съзнанието. Едни от тях са работа с позитивни утвръждения, работа с Рейки, хомеопатия.

14 лунен ден започва в 18:09ч и продължава до 18:41 на следващия ден. ВТОРНИК е денят на Марс, затова е добре да сте облечени в нещо по-ярко, желателно червено. Днес действа активното начало, мъжките принципи, импулси за поемане на инициатива, състезание, борба. Свързан е с творческите и съзидателните стремежи. Подходящо за вземане или връщане на нещо дадено на заем. Психологически предразполага към голямо неспокойствие, нетърпение, раздразнителност и агресивност. Благоприятно за масаж на тялото и лечение с биоенерготерапия. Ако потърсите днес работа, отивайте само, ако сте уверени в себе си, защото е еднаква възможността както да ви вземат веднага на работа, така и да ви откажат бързо без всякакви обяснения. За да не получите отказ обяснявайте бързо, кратко и без излишна задушевност. Покажете им, че сте делови човек и можете веднага да вниквате в същността на нещата. Използвайте девизът на капитан Немо: “Мobilis in mobile” и бъдете “подвижен в подвижното”! Хайде, нека по вода да ви върви и хубавото да ви предстои!