Драго Симеонов винаги е изглеждал позитивен човек с лек характер. И не само по телевизията, а и на живо. Като, например, в столичния градски транспорт, където често може да бъде забелязан. Толкова често, че вече никой не се учудва, когато разпознае радио журналиста, който пак ще е водещ на новия сезон на предаването „Дом за всеки” по Нова тв, пише "Уикенд". 

Мария Илиева преля от вълнение заради тази среща! (СНИМКА)


Определението „земен” точно пасва на Драго. Той ползва градския транспорт от дете, контактува усмихнат с всички, вежлив е и притежава завиден оптимизъм, който му печели симпатии, а и много победи без битки в професионален план. И това съвсем не е пресилено, защото повечето шансове в кариерата си Драго е получавал ей така случайно. Иначе заслугите за успешните проекти, в които участва, са си лично негови. 
Още като малък, Драго проявявал интерес към радиото и телевизията. Бъдещият журналист бил почитател на Димитър Туджаров-Шкумбата, следял комедийните му програми и после опитвал да направи свои собствени като записвал смешките си на касетофон. В училище бил прилежен, не се бунтувал много, но пък и не се отличавал с кой знае какво. Освен с обичта си към пътешествията. Драго учел в столичната немска гимназия, която била доста отдалечена от дома му, заради което родителите му купили карта за градския транспорт. Драго я използвал не използвал, за да отиде на занятия, а и за да обикаля из града. Оттогава той пътува с автобуси и трамваи из столицата. И все още обича да разглежда, разучава, открива нови интересни места, заради което и предаването „Дом за всеки” като че ли е точно за него.
 

Мария Илиева мъкне бебето си по концерти

„Спомням си, че месечната карта струваше 5 лева, а това си беше сериозна сума по онова време, така че гледах да я изразходвам максимално”, споделял е Драго за пътешествията си из София, когато бил ученик. Той няма нито шофьорска книжка, нито кола: „Не изпитвам нужда да имам собствено возило, тъй като така се чувствам нормален човек, част от всички и всичко”.