Точно 13 години след като се прочу с плейбойския си характер, брадърът Здравко Василев е станал нов човек. Семеен с две деца, посветен на бизнеса си и съпругата си Христина, Гларуса  от Приморско се е обърнал към Бог и опитва да следва заветите му.
Така в началото на пролетта Здравко тръгна по пътя на поклонниците – Камино, за да бъде по-близо до Всевишния.

Идеята за това посвещаване на религията пламнала в брадъра преди доста години, но чак сега за първи път той видял възможност да я реализира. Децата му вече са достатъчно големи, че да се справят с липсата му за месец, а половинката му поела всичко около бизнеса, за да го освободи  от  отговорностите да се грижи за препитанието на семейството.

Идеята за подобно посвещаване  отдавна го терзаела, а греховете, които смятал, че е натрупал го карали да иска час по-скоро да поеме на път. Привличала го дивотата на маршрута, опасностите, които дебнат на всяка крачка. Вълнувал се дали ще успее да се справи с лишенията, болката и ежедневните усилия да следва непрекъснато маршрута, който векове наред изминават поклонници  от целия свят, за да  открият Бог.

Пътят Камино е легендарен за всеки запален пътешественик, какъвто е Здравко  от годни насам. Той минава през Северна Испания, а крайната му точка е Сантяго де Компостела. Ел Камино, както го наричат католиците, започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната и прочута катедрала „Сантяго де Компостела”, където се твърди, че са погребани останките на светиЯков Зеведеев. Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеша.

С пътуването си Здравко се подготвял за следващо приключение. Искал да прекоси някое голямо море с яхтата си и за това му се налагало да се научи на изолация и лишения. Пътят Камино идеално пасвал на тази идея. Самият той бил убеден, че всяко пътуване го доближавало до Бог и го учило на смирение и търпение. Точно тези качества бил култивирал в себе си след спечелването на „Биг Брадър” преди 13 години, пише "Уикенд".