В скорошен епизод на предаването Antiques Roadshow, което се излъчва по Би Би Си, участва роднина на един от най-известните в света рапъри в момента - Кание Уест. 

Мъжът показа на журналистите колекция от художествени работи, принадлежащи на четката на артиста.  

Кание започнал да учи живопис, когато е бил само на четири години, затова няма нищо учудващо, че до 17-годишна възраст той е поразявал със своето майсторство и художествени виждания. 

Първоначално колекцията от работите му се е пазела от майката на рапъра, но след кончината ѝ през 2007 година картините са били преместени в къщата на братовчед му.  

Когато художественият критик Лора Уули разгледала рисунките на Уест, тя дори не се е опитала да скрие своето възхищение. В предаването бяха показани сам част от творбите на "ранния Кание".

"Мисля, че тези произведения демонстрират необикновените способности на Кание като художник. Избрах именно тези творби, защото те показват различни техники и методи, с които той е работил", обяснява Уули. 

Художественият критик 

В колекцията също е влизала листовка, рекламираща първата му изложба. На нея има информация за художника, описваща впечатляващия академичен опит на твореца.

Кание е бил само на четири години, когато е започнал да учи изкуство в Академията Гайд парк, след което се е преместил в Художествения институт в Чикаго, Чикагския държавен университет, Университета Нанджунг в Китай и Школата за индивидуално образование Polaris в Илинойс.

В края на флайъра Кание споменава, че съвсем скоро ще постъпи в Американската академия за изкуства в Чикаго и ще си опита късмета като музикален продуцент. 

Останалото вече е история, пише в. "Дейли мейл".  

Експерти оценяват картините на Уест межу 16 000 и 23 000 долара.

Превод и редакция: БЛИЦ