Едно от най-тачените блюда, който всеки уважаващ себе си български ресторант им,а са дробчета. Вариациите разбира се са толкова много, че вкусотията може да бъде приготвена за всеки вкус. Ето един от тях:
Продукти:

500 г пилешки дроб
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
5-6 кисели краставички
4-5 червени печени чушки
1/2 връзка пресен магданоз
150 мл доматено пюре
малко кафява захар
черен пипер
сол
зехтин
 
Приготвяне:
 

Дробчетата се измиват и нарязват на кубчета, а лукът и чесънът на едро, киселите краставички и чушките на ивици. Загрейте добре мазнината и задушете в нея лука и чесъна, след което добавете дробчетата. Ако има нужда налейте и малко вода. Прибавете чушките и овкусете със сол и черен пипер. След пет минути сложете краставичките и доматеното пюре. Оставете да къкри на котлона, докато водата се изпари. Преди да сервирате поръсете ястието с наситнен магданоз.

Хватки:

За да избегнете киселия вкус, може да добавите малко захар.

Източник: dnes.bg