Тази рецепта за разтапящо се в устата тирамису е на Ели Негриева - дизайнера на Gourmet Publishing, който прави всички издания и сайтове още по-вкусни и примамливи, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 10 порции

200 гр. крем-сирене
200 гр. заквасена сметана
6 с. л. пудра захар
300 гр. малини
200 гр. течна сметана за разбиване
1 пакет готов пудинг
300 мл. прясно мляко за приготвяне на пудинга
300 мл. прясно мляко за сиропиране на бишкотите
2 с. л. мед
1 пакет ванилена захар
2 пакета бишкоти савоярди
за украса:
500 гразлични плодове, нарязани на парченца - ягоди, кайсии, малини, портокал, киви
1 ч. ч. плодов сок
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне

1. 
Крем-сиренето, заквасената сметана и захарта се разбиват заедно. Разбъркват се с малините и внимателно се добавя разбитата сметана.
2. Пудингът се приготвя според указанията на опаковката.

3. Прясното мляко за бишкотите се сгорещява, подслажда се с меда и се добавя ванилията.

4. Всяка бишкота се топва за секунда в горещото мляко и се подреждат плътно на дъното на тавичка. Намазват се със слой от готовия пудинг. Отгоре се сипва половината от малиновия крем. Слага се втори ред сиропирани бишкоти, слой готов пудинг, ако е останал, и се завършва с малинов крем.

5. Отгоре се подреждат резенчетата плодове като за плодова пита. Желатинът се накисва в 3 с. л. студена вода и се добавя към сгорещения плодов сок. Бърка се, докато се разтопи. Охлажда се много добре до полужелиране и се нанася на 2-3 пласта върху плодовете.