Класическа френска рецепта, но се среща навсякъде - от Италия до Финландия, с леки вариации, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

1 кг. телешки шол
4 с. л. зехтин
2 ч. ч. нарязан на полумесеци лук
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
600 мл. пилешки бульон
200 мл. бяло вино
500 гр. моркови, обелени и нарязани на кръгчета
1 дафинов лист
2 с. л. нарязана прясна салвия
  сол на вкус
  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Месото се нарязва на парчета с размер 3х3х1 см, подсушава се добре, осолява се и се поръсва с черен пипер. Половината от зехтина се загрява в тиган на средно силен огън и месото се слага да се изпържи до зачервяване от всички страни за 10 мин., но на 2-3 части. Ако се сложи наведнъж цялото количество месо, ще се отдели много сок и пърженето ще спре, докато се изпари течността.

2. В същия съд се налива останалият зехтин, прибавят се лукът, чесънът и дафиновият лист. В същия съд се сипва останалият зехтин, слагат се лукът, чесънът и дафиновият лист. Покрива се и се оставя да ври на средно силен огън около 5-6 мин. След това се добавят виното, бульонът и месото. Ястието се оставя да къкри покрито около 50 мин.

3.  Прибавят се морковите и се вари още 30 мин. Маха се капакът и се доварява, докато месото омекне напълно и сосът се сгъсти (около 20 мин.). Слага се салвията, отстранява се дафиновият лист и се сервира.