Фотографът прегазен от влак в деня на изчезването

Фотографът Румен Динев, известен като Dexter, е бил премазан от влак още на 21 юли. Това е денят, в който изчезна и близки и приятели започнаха да го издирват. 60 денонощия обаче немарлив служител от Транспортна полиция не е отбелязъл мъртвеца в базата данни с трупове с неустановена самоличност на МВР. Така, докато тялото на 28-годишния мъж е лежало в хладилна камера в моргата  на ул. "Здраве" в София като неразпознато, близките му са се побърквали от напрежение за съдбата му, а група служители от издирването са се чудели какво още да предприемат, за да разкрият мистериозното му изчезване, съобщава в утрешния си брой в. "24 часа".

Скандалното развитие по случая става много изненадващо на 19 септември. Ден по-рано служителят от Транспортна полиция най-сетне вкарва в компютъра данните за млад мъж, блъснат от влак край гара Костенец.
Издирвачите правят бърза проверка и решават, че е твърде вероятно мъртвият да е Румен Динев. На следващия ден те се обаждат на баща му Димитър и му показват три снимки, за да разпознае сина си. Издирвачите използват фотографии, тъй като трупът е жестоко обезобразен и разчленен от удара. Димитър Динев казва, че на снимките най-вероятно е Румен. Майката също го разпознава. Двамата обаче по искане на полицията дават кръв за ДНК експертиза. Дни по-късно тя е готова и потвърждава вече на 100 процента, че трупът е на фотографа любител, известен като Dexter.
Родителите на Румен са подали молба да се разследва дали синът им се е самоубил или е бил убит и хвърлен на жп релсите, за да се прикрие престъплението. Днес обаче това ще бъде установено много по-трудно, защото са минали повече от два месеца, а трупът не е запазен както трябва в хладилните камери. /БЛИЦ