Мирослав Блажев-Атила се споразумя писмено с Районна прокуратура-Ловеч да остане зад решетките 10 месеца. 33-годишният мъж от Севлиево отвлече автобус на "Биомет" с 37пътници, двама шофьори и стюардеса на 27 януари.
При задържането му бе установено, че е в ясно съзнание, контактен, всестранно добре ориентиран, без тежки разстройства на мислите. 48 часа по-късно Районен съд-Ловеч с председател Йорданка Вутова му наложи мярка за неотклонение постоянно задържане под стража, въдворяване в местната затворническа психиатрия и да заплати 40 лв. разходи за вещото лице към съда. Блажев обаче обжалва и на 5 февруари състав на Окръжния съд с председател Севда Дойнова го извади оттам заради нарушени процесуални действия. Делото бе върнато в Районния съд, който ден по-късно прати отново похитителя в психоотделението на пандиза с мотивите, че има явна опасност той да се укрие, да попречи на разследването или да извърши ново престъпление. Същият съд разпореди още мъжът, който сред родните форум-маниаци се слави с прозвището Атила, да мине през различни съдебно-медицински изследвания и тройна експертиза.
Тези дни Атила се съгласил да лежи зад решетките 10 месеца за отвличането на автобуса на "Биомет" и 6 месеца за незаконно притежаване на 2 пистолета и боеприпаси. По-голямото наказание покрива по-малкото, освен това му се приспадат двата месеца престой в ареста, обясни районният прокурор Венцислава Кулева. При това положение той остава в килия още 8 месеца.

"Обвиняемият се призна за виновен още по време на разпитите. Сега повторно призна и така постигнахме споразумение", заяви прокурор Кулева.
Другият вариант бил Блажев да се възползва от правото си да поиска съкратено съдебно следствие, а съдът трябвало да слезе под минимума от 1 г. лишаване от свобода. Резултатът пак щеше да бъде 10 месеца затвор, коментираха юристи. /Гергана Димитрова, БЛИЦ