Младежката организация на ГЕРБ започна първия кръг от обучения, които ще бъдат в пет модула в рамките на т.нар. Политическа академия, съобщиха от партията. Участниците са група от 45 младежи, представители на всички области в страната, предварително селектирани по автобиографии и след това подложени на личностни тестове, изготвени и проверени от квалифицирани психолози и експерти.
Политическата академия към ПП ГЕРБ стартира през август месец тази година във Велико Търново, с провеждането на първия летен университет на МГЕРБ на тема: “Младият глас в Европейска България”.
Тя беше официално открита днес от председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и представителя на фондация Ханс Зайдел за България – Богдан Мирчев. В обръщението си към младежите г-н Цветанов акцентира върху ролята на младите хора в обществено-политическия живот. „Целта на политическата академия, която организирахме е да ви тренира да познавате силните и слабите си страни, да умеете да реагирате в кризисни ситуации и да бъдете адекватни на предизвикателствата, които поднася участието в политическия живот. Политиката на ПП ГЕРБ е инвестиция в младите хора, затова и идеята на това обучение е да ви подготви максимално добре, защото знаете, че занапред партията ще избира кадрите си от вашите среди.”

Обучението ще продължи до 31.08.2008 г. Младите политици ще се обучават от независими експерти и чуждестранни лектори. Програмата предвижда панел за Личностно себеопознаване, Тренинг за влиянието върху личността, Справяне с кризисни ситуации и Решаване на междуличностни конфликти.
Академията се финансира с любезното съдействие на Фондация Ханс Зайдел. /БЛИЦ