Георги Гергов, председател на ГС на БСП-Пловдив, отговаря на въпроси на „Радио К2“ и други медии преди заседание на НС на БСП на 10 юни 2018 г.
Въпрос: Ще участвате ли в партийната телевизия?
Георги Гергов: Е, аз имах телевизия, стига толкова!

 
Въпрос: Подкрепяте ли модернизацията?
Георги Гергов: Не!
 
Въпрос:  Защо?
Георги Гергов: Защото трябва да се отговори най-напред за срещата с американския посланик и как стана така, че групата гласува без партийно политическо решение.
 
Въпрос: Ще попитате ли как изглежда поведението на парламентарната група?
Георги Гергов:
Не, това няма да се разглежда, но ще се постави като тема.
 
Въпрос: Ще попитате какво е искал от БСП американският посланик ли?
Георги Гергов:
Не, ще попитам защо се правят еднолични срещи.
 
Въпрос: А кога е била тази среща?
Георги Гергов: Тия дни. Вие сте журналисти и трябва да ги знаете тези неща. Вие трябва да ми ги казвате, а не аз да ви ги казвам.
 
„Радио К2“: Г-н Гергов, минаха две години откакто Корнелия Нинова е начело на БСП, как оценявате нейното управление, което се отбелязва с едни спечелени общински избори в едно видинско село, за сметка на редица загуби от ГЕРБ?
Георги Гергов: Този въпрос нали знаете, че ще е субективен и не трябва да го задавате към мен!
 
„Радио К2“: Кажете Вашето субективно мнение!
Георги Гергов: Моето субективно мнение е, че партията не е в кондиция. Моето мнение е, че трябва да се вземат много мерки и по-малко да се приказва, повече да се работи. По места не се работи, партийните структури са заспали.
 
„Радио К2“: Коя е причината за това?
Георги Гергов: Ръководството! Аз съм го казвал много пъти. Те ми се сърдят защо говоря за треторазрядно управление и въобще за всичко останало. Ами това е положението. Какво от това, че мен ме няма в Бюрото?
 
Въпрос: Какво Ви притеснява от срещата на Корнелия Нинова с американския посланик?
Георги Гергов: Много неща ме притесняват, когато са еднолични срещите.
 
Въпрос: Ами тя не може цялата партия да се срещне!
Георги Гергов: Аз не съм гадател, като стана гадател ще отговоря. Прессъобщение има, но трябва да е с ръководството на партията, а не еднолично да се срещаш. Това искам да го кажа.
 
Въпрос: А обвързвате ли го с гласуването следващия ден на проектите?
Георги Гергов:
Разбира се, че го обвързвам! То е очевидно! На мен не може да ми се обяснява, че по 100 милиона на година нищо не е. Все пак ние имаме програма, която е социална програма, в която трябва да се говори за здравеопазване и за изпълнение на тази програма. А за въоръжаване и други неща трябва да се оправят управляващите.
 
Въпрос: Нямаше ли така да си охладите отношенията с президента, пък и да бъде един вид отстъпление, защото вие по принцип сте подкрепяли модернизацията на армията преди?
Георги Гергов: Аз не говоря, че не трябва да се извършва никаква модернизация, но говоря, че това са много пари и трябваше да се проведат дебати в парламента, да се отделят пари за социална политика и здравеопазване. Никой не е против това нещо, ние сме го заложили в програмата, има едни 2%, има неща, четете ги правилно! Хубав ден!