Разгневена майка на петокласничка влетяла в класната стая и пребила учителката по география по време на час пред децата.
Инцидентът станал в кърджалийското училище “П.К.Яворов”. Мургавата майка Николина Щерева, на 30 г., се нахвърлила с ръце върху 53-годишната преподавателка Мария Радичева. След това взела коша за боклук и я замерила с него. Очилата на учителката изхвърчали и се счупили, а при ударите паднала и обецата й. Учителят по физика Сами Бекир, който станал неволен свидетел, се опитал да помогне, но също бил ударен по врата. Той извикал на помощ директорката Парашкева Кирова, която била блъсната на стълбите от майката.
Гневът на майката е бил предизвикан от забележка на преподавателката към двете момичета, които се скарали и закъснели за час, сподели директорката Парашкева Кирова. Едното момиче нарекло другото “курва”. Когато влезли в часа със закъснение, учителката им обяснила, че не трябва да се обиждат и, че не е редно да закъсняват. Едното момиче обаче позвънило на родителите си. Майката пък разбрала, че учителката е обидила дъщеря й и затова се втурнала в училището, за да я защити, без да пита какво е станало. От училището се обадили на полицията за инцидента и майката е задържана за 24 часа за хулиганство. /БЛИЦ